21 d'octubre de 2012

L’Anna Ruggiero Quartet triomfa a l’escenari de la Sedeta

L’amenaça de pluges intenses no va desanimar curiosos i amics a assistir al concert de l’Anna Ruggiero Quartet, dissabte dia 20 d’octubre, al centre cívic La Sedeta dintre dels Aperitius Musicals que organitza el centre. Tot i que no va ploure, el cel ennuvolat i la humitat intensa van fer que es traslladés l’escenari del centre de la plaça a la sala d’actes, guanyant així caliu, sonoritat, i uns minuts de retard que van fer créixer l’expectació.

Passats dos quarts de dotze del migdia, Michelle Feber (piano), Pere Loewe (contrabaix) i Terence Butler (flauta travessera) van aparèixer a l’escenari per escalfar l’ambient amb una peça instrumental. Tot seguit, l’Anna va emergir del no-res, alta, esvelta, femenina, amb un aire especial de qui sap que es deixarà anar i es relaxarà durant una hora ben bona. La seva veu, potent i suau a la vegada, greu, transformava instants després de sonar la sala d’actes en una autèntica jazz room on sonarien peces tant emblemàtiques com “The Look Of Love” (Burt Bacharach) o “The Shadow Of Your Smile” (Johnny Mandel). Poc després, els cantaires de la Sedeta Gospel Singers, que l’Anna dirigeix, es van quedar amb la boca oberta sentint com l’Anna Ruggiero Quartet interpretava “Agua de Beber” (Antonio Carlos Jobim), cançó que alguna vegada han provat d’incorporar al seu repertori. La perleta del concert va arribar poc després, quan l’Anna va assegurar que tots coneixeríem la cançó que cantaria a continuació… I així va ser. Tots els assistents es van mossegar la llengua per no acompanyar la cantant trepitjant-li la seva magnífica versió del “Let’s Stay Together” (Al Green). “You Don’t Know What Love Is”, un blues de Don Raye i Gene De Paul. Llargs i sonors aplaudiments.

Respiració profunda. Pell de gallina. Els llums es van encendre mentre algú apujava les persianes. El quartet va saludar els assistents una bona estona i els va emplaçar al bar del centre cívic, on poder seguir xerrant i compartint emocions amb l’aperitiu de rigor.