9 de maig de 2013

Taller de gospel amb Anthony Leach i concert d’Essence of Joy Choir a l’Espai Cultural Pere Pruna

per Rosa Pérez, cantaire i membre de la Junta Directiva

Tenim el privilegi d’assistir, junt amb alumnes de tallers de l’Anna Ruggiero (i la coral Rise Up Singing), a un taller de gospel impartit per Anthony Leach, el director del cor nord-americà Essence of Joy Choir, a l’Espai Cultural Pere Pruna.
El taller comença puntual a dos quarts de sis, amb l’espai ple de gom a gom, i, desprès d’un breu escalfament de la veu, l’Anthony, ajudat pels membres del seu cor, que estan asseguts entre nosaltres, ens ensenya tres espirituals preciosos amb tres i quatre veus. És una experiència molt gratificant que conclou quan cantem les tres melodies seguides, dempeus, movent-nos i picant de mans, dirigits per l’Anthony.
A les set és fa una pausa i s’ofereix un pica-pica als membres del cor, joves, somrients, encantadors, que es barregen i xerren amb el públic tot menjant.
Poc abans de les vuit, la gent que cantem amb l’Anna sortim breument a interpretar tres cançons africanes. És un plaer veure les cares atentes i somrients dels membres del cor mentre cantem. Alguns inclús taral·legen Siyahamba amb nosaltres. Tornem a seure contents i plens d’energia.
A les vuit, el cor entra i comença a cantar entre el públic. I quines veus! Modulades, matisades, càlides, variades! L’Anthony fa una breu presentació del concert: interpretaran tretze melodies que inclouran espirituals, himnes i gospel tradicional i contemporani. El concert és emocionant, original, variat, sobri, fresc, amb meravellosos solos masculins i femenins. El públic està atent, bocabadat. I el final és apoteòsic: el cor, emocionat, surt cantant i donant la mà al públic, que s’aixeca, aplaudeix, xiula. El cor torna a l’escenari i canta «Great Day» abans de tornar a sortir, un cop més, acompanyat d’efusius aplaudiments.
L’experiència és emocionant i inoblidable. I demà hi tornem!